zaterdag 27 juli 2013

Lemper

Lemper Ajam en Daging.


Mijn volgende uitdaging heb ik kunnen waar maken!
Oh, wat was het weer goed gelukt en lekker!!!
Natuurlijk kon ik dit niet zonder mijn kookmaatje Djassah, Thx Girl!
Alles bereiden geen probleem zo gepiept met zo hier en daar geregeld te proeven.
Maar het rollen van die lemper, wat een werk zeg..!
Gelukkig had Djassah nog een hele mooie sushi roller apparaat, 
je kunt er btw van alles mee rollen.
Bij ongeveer 30stuks was ik er wel een beetje klaar mee zeg maar.
Zonder dit apparaat had ik dit zeker niet gekund. 
Waar je deze kan kopen weet ik niet precies,
via internet zeker wel te vinden.
Hier een leuk filmpje van youtube, hoe het precies werkt.


Ik heb het recept gebruikt wederom van Roys Recepten.
Het enige wat ik zelf heb toegevoegd is zout, 
dat vond ik zelf nog ontbreken.
Ieder zo zijn eigen smaak, je kunt er altijd je eigen creatie van maken natuurlijk.
Ik ga het dit keer niet uitwerken hoe ik het heb gedaan omdat ik zijn recept exact heb uitgewerkt.
Wel heb ik het klaarmaken van ketan (plakrijst) iets op een andere wijze klaargemaakt.
Helaas moest ik de ketan na de eerste keer klaarmaken weggooien!
Was aangebrand ging even sneller dan ik dacht; KNAK.
Zal het maar opbiechten, thuis gebruik ik een rijstkoker en dan gaat het allemaal vanzelf.
Ik bedoel ermee te zeggen; 
rijst erin, water toevoegen vingerdikte en aan klikken en hoeft er niet meer naar om te kijken.

Zo had ik het uitgevoerd, en zeker een aanrader om zo te maken als je geen ervaring in hebt;
500gram kleefrijst en 80gram santen (cocos blokjes) en 8dl (800ml) water.
1.) Eerst het water koken samen met de kleefrijst.
2.) Als het kookt, voeg mesuntje zout en de santen toe.
3.) Roer voorzichtig alles om. en laat de rijst ongeveer 10minuten gaar worden.
HOUD HET GOED IN DE GATEN!
4.) Vervolgens voeg je de kleefrijst in een stoompan en laat het 15a20min stomen.


XOXO

woensdag 3 juli 2013

Vegetables

Vegetables :) Mmmm...


Even een tussendoortje op mijn bloq, niet Moluks/Indische, niet Hollands maar gewoon mezelf :)). Had eigenlijk nergens trek in, voor mijn vriend het gerecht van gister maar voor geschoteld ;). Zodat ik zelf iets lichts kon eten.  Als ik in mijn nachtdienst zit heb ik helemaal geen zin in zware gerechten zoals pasta/aardappelen/rijst/vlees. Dus ik heb mijn groenten maar bij elkaar geraapt! Lekker gesauteerd in olie met zout en knoflook. En gedresd met geraspte geitenkaas. Yummie!!

Wat ligt er nou op dat bord?
- Asperges
- Wortels
- Aubergine 
- Lenteui
- Champignons

Het is zeker het proberen waard! Eerst pan goed heet laten worden met olie en zout en knoflook. Daarna pas alle groenten in de pan. En sauteren maar!

Smakelijk

dinsdag 2 juli 2013

Bami met Smoor

Bami met smoor

Mmmmmm......en Kroepoek selfmade!

Ze zeggen liefde gaat door de maag van een man.
Nou ik kan jullie vertellen 'That is!'
Mijn man komt gouw thuis als Bami weer het menu is van de dag. :)

Je kan Bami zo maken als je zelf wilt.
Alle groenten die jij lekker vind.
Ik noem mijn bami vanzelfsprekend Belanda-Bami,
omdat ik steeds meer groenten erbij ga voegen.

Dit keer viel het mee:
- boemboe van schoonmoeder.
- ketchap zoet.
- prei
- lenteuit
- zoete paprika.

Wat maakt deze bami toch zo lekker?
Dat is toch de boemboe van schoonmoeders.
Wel kun je er zelf ook van alles toevoegen kwa kruiden wat je lekker vind.
Zoals Laos of gember, knoflook ect...
En voor de smoor, ben ik niet echt creatief geweest nogmaals.
Heb weer het recept gebruikt waarvan ik het inhoud voor de bapao broodjes heb gebruikt. :)
Ik heb weer heerlijk gegeten...

Selamat makan!